Euroasia Global Visa Services Merkezimiz, Lüksemburg’un da dahil olduğu Schengen Bölgesi ülkelerine yapacağınız tüm seyahatlerinizde sizlere yardımcı olmaktadır. Seyahat amacınıza göre başvuracağınız vize türünüzün belirlenmesi, gerekli evrak hazırlığı ve devamında hazırlanmış vize başvuru dosyanızın konsolosluğa teslim edilerek sürecin yakından takip edilmesi, servis merkezimizdeki deneyimli çalışanlarımızın görevleri arasındadır.
Avrupa Birliği üyesi bulunan Lüksemburg, sınır kapılarında Schengen vize mevzuatını uygulamaktadır. Türkiye’den Lüksemburg’a yapılacak olan seyahatin niteliğine bağlı olarak başvurulabilecek vizeler genel olarak;
- Visa A: Havaalanı (Transit Vize),
- Visa C: Kısa Süreli Vizeler (Schengen vizeleri) ve
- Visa D: Uzun Süreli Vizeler (Ulusal vize) şeklinde sınıflandırılmaktadır.
Lüksemburg’a yapılması planlanan 90 gün veya daha az konaklamalı tüm seyahatler için C tipi kısa süreli vizelere başvuru yapılmasını gerekmektedir. Lüksemburg Schengen vizesi olarak da adlandırılan bu vizeler, yapılacak seyahatin amacına göre farklı başlıklar altında kategorize edilmiştir.
- Turistik Vize: Lüksemburg’un tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için sadece gezi amaçlı yapılan seyahatlerde başvurulması gereken bir schengen vizesidir.
- Ticari vize: Seyahatin amacını Lüksemburg’da yapılacak ticari niteliği bulunan toplantı, seminer ve fuarlar gibi faaliyetler oluşturmaktadır.
- Aile Ziyaret vizesi: Lüksemburg’daki herhangi bir yakınını (Anne Baba, eş, çocuk, kardeş gibi) veya arkadaşını ziyaret etmek için seyahat edenlerin alması gereken vizedir.
Başlıklar halinde sıralanan bu kısa süreli Schengen vizelerinin ortak başvuru evrakları bulunmakla birlikte, başvurulacak vize türüne bağlı olarak farklılaşan evrakları da vardır. Turistik vize başvurularında otel konaklama belgeleri aranırken, Aile ziyaret vizesi ile Ticari vize başvurularında “Davet Mektubu’nun bulunması zorunlu tutulmaktadır. Ticari vize başvuruları diğerlerine nazaran daha kapsamlı evrak hazırlığı gerektirmektedir.
Lüksemburg Vizesi Nasıl Alınır?
Lüksemburg vizesinin alınması bir takım ön hazırlık sürecini gerekli kılmaktadır. Öncelikle seyahat amacınıza göre başvurulacak vize türünü belirleme, ona yönelik evrak hazırlama ve sonunda Lüksemburg Konsolosluğunun yetkili kıldığı vize merkezinde başvuru yapma, sürecin genel aşamalarıdır.
Lüksemburg Avrupa Birliği schengen bölgesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Lüksemburg Konsolosluğu ülkesine yapılacak olan seyahatlerin özelliğine ve süresine göre uyguladığı vizeleri sınıflandırmış bulunmaktadır.
Turistik, ticari ve aile/arkadaş ziyaret vizesi gibi kısa süreli konaklama gerektiren Schengen vizeleri ile ( 6 aylık bir zaman içinde 90 güne kadar) daha uzun süre oturum gerektiren Ulusal vizeler, Lüksemburg Konsolosluğunun onay verdiği vizelerdir. Bu vizelerin her birinin kendi içinde özel şartları ve farklı başvuru evrakları bulunmaktadır.
Lüksemburg Konsolosluğu Türkiye’den vize başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarını, sahip oldukları pasaportlarının türüne göre farklı muameleye tabi tutmaktadır. Lüksemburg’a yapacakları 90 gün veya daha az konaklamalı seyahatleri için Diplomatik (Siyah ), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaportu bulunan Türk vatandaşları, Lüksemburg Schengen vizesinden muaf tutulmaktadırlar. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport ile başvuru yapacak kişiler vize işlem süreçlerini takip ederek, seyahatleri öncesinde Lüksemburg Schengen vizesini almaları zorunludur.
Lüksemburg Vize Türleri
Lüksemburg Turistik Vize
Lüksemburg turistik vize, C tipi kısa süreli Schengen vizelerinden olup, tüm schengen bölgesi ülkelerinde serbest dolaşım imkanı vermektedir. Lüksemburg’un tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürünü tanımak için gezi amaçlı yapılan seyahatlerde kullanılmaktadır.
Alacağınız Turist vizesi ile Schengen bölgesine Lüksemburg üzerinden giriş yaparak İzlanda, Avusturya, Litvanya, Estonya, Yunanistan, İtalya Finlandiya, Fransa, Macaristan, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Malta, Almanya, İspanya, İsveç, Slovenya, İsviçre, Letonya, Slovakya, Polonya ve Norveç’e seyahat edebilirsiniz.
Lüksemburg turist vizesi için vize başvuru formuna kimlik bilgilerinizi, pasaport bilgilerinizi, adres ve iletişim bilgilerinizi net olarak kaydetmelisiniz.
Turistik vize başvurularında otel konaklama belgelerinin olması zorunludur. Seyahat edecek kalabalık gruplarda her başvuru sahibi adına ayrı kayıt açılması gereklidir. Kişilerin açık kimlik bilgileri ile kalacakları tarihler, otel rezervasyon evraklarında açıkça belirtilmiş olması gerekir.
Seyahatin başlangıcından bitişine kadar olan zamanı kapsayacak şekilde hazırlanması gereken en az 30.00 Euro teminat tutarlı seyahat sağlık sigorta poliçesi, Lüksemburg Konsolosluğu tarafından talep edilen vize başvuru evrakları arasındadır.
İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Gaziantep, Tekirdağ, İzmir ve Edirne illerindeki Euroasia Global Visa Services merkezi çalışanlarımız, isteğinize bağlı olarak, seyahatiniz için gereken otel rezervasyonları ile seyahat sağlık sigorta poliçenizin düzenlenmesini, ek hizmet olarak sizlere sunmaktadırlar.
Lüksemburg Ticari Vize
Lüksemburg’da icra edilecek iş toplantıları, ticari amaçlı seminerler ve fuarlar gibi faaliyetlere katılmak için seyahat etmesi gereken kişiler, kısa süreli Schengen vizelerinden olan Lüksemburg ticari vize başvurusu yapmaları gerekir. Schengen ticari vize size, Lüksemburg’la beraber schengen bölgesinde bulunan Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında serbest dolaşım imkânı sunar. Alınan Lüksemburg ticari vize ile 180 günlük bir zamanda 90 güne kadar seyahat etme ve konaklama hakkı elde etmiş olursunuz.
Lüksemburg ticari vize, kısa süreli C tipi Schengen vize kategorisinde olup uzun süre konaklama gerektiren çalışma izni hakkı vermemektedir.
Ticari vize başvuru öncesinde, Lüksemburg ulusal mevzuatına uygun olarak hazırlanmış davet mektubunu, Lüksemburg’daki muhataplarınızdan istemelisiniz. Davet mektubu, ticari vize başvuru evrakları arasında bulunması zorunlu olan evraklardandır. Lüksemburg’da katılacağınız toplantıya, seminer ve fuara davet eden kişi ya da kurumlar tarafından, resmi başlıklı kâğıda yazılarak, kaşe ve imza ile onaylanmış şekliyle hazırlanması gerekir.
Vize başvurularınızda kullanacağınız pasaportunuzun 10 yıldan eski, yırtık veya kusurlu olmamasına ve en önemlisi geçerlilik süresinin yeterli olmasına dikkat etmelisiniz. Pasaportunuzun başvuru yaptığınız tarihten itibaren en az 1 yıl geçerliliği olmalıdır.
Lüksemburg ticari vize başvurularınızın sonuçlanması, konsoloslukta iş akışının olağan olduğu günlerde 10 ila 15 günlük bir zaman alabilmektedir. Eksik veya hatalı evraklardan dolayı konsolosluğun ek evrak talebinde bulunması süreyi bir miktar daha uzatabilir. Seyahat planınızda herhangi bir aksama olmaması için vize başvurunuzu, yapabileceğiniz en erken tarihte yapmanızı tavsiye ederiz.
Lüksemburg Aile Ziyaret Vizesi
Lüksemburg aile ziyaret vizesi C tipi Schengen vizelerinden olup, ziyaret maksadı ile yapılan seyahatlerde, kısa süreli konaklamalar için kullanılmaktadır. Lüksemburg’da ikamet eden aile bireylerinizi, yakın akrabalarınızı veya arkadaşlarınızı ziyaret etmek istiyorsanız, Lüksemburg aile ziyaret vizesi başvurusu yapmanız gerekir.
Lüksemburg’a aile, akraba ya da arkadaş ziyareti için seyahat planlayan kişiler öncelikle ziyaret etmek istedikleri kişiler tarafından davet edilmelidir. Sizleri davet ettiklerine dair beyanlarını kâğıda yazarak, Lüksemburg ulusal mevzuatına uygun davet mektubu haline dönüştürmeliler.
Davet mektubu, davet edenin daimi ikamet ettiği belde belediyesi tarafından onaylanmalı, ziyarete gelecek olan kişinin açık kimlik bilgileri ile seyahat tarihlerini içermelidir. Daveti yapan kişinin kimlik ve pasaport fotokopileri başvuru evraklarına dahil edilmelidir.
18 yaşından küçük çocuklar yalnız seyahat edecekleri zaman, anne ve babasının rızasını bildiren noter onaylı muvafakatname belgesini vize başvuru dosyasına eklemeliler.
Aile bağlarınızı göstermesi için il nüfus müdürlüklerinden alabileceğiniz “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” ile seyahat masraflarını karşılamaya yönelik maddi gücünüzü gösteren belgeler(eğer kişi kendi karşılayacaksa) aile ziyaret vizesi için istenen evraklar arasında yer almalıdır.
Lüksemburg Vize Başvuru İşlemleri
Lüksemburg vize işlemleri, ön hazırlık, başvuru, takip ve sonuçlandırma gibi bir dizi işlem aşamalarından oluşmaktadır. Öncelikle seyahat amacına uygun vize türünün belirlenmesi ve tercih edilen vize türüne göre evrak hazırlığı yapılması gerekir. Sonrasında konsolosluk yetkili vize işlem merkezinden başvuru ve biometrik kayıt için randevu alınmalıdır. Alınan randevu gününde biometrik veriler kayıt ettirildikten sonra başvuru dosyası teslim edilerek işlemler tamamlanmış olur.
Vize türünün belirlenmesi
Vize işlemlerinin ilk aşaması, yapacağınız seyahatinizin amacına uygun vize türünün belirlenmesidir. Doğru kategoride yapılacak vize başvurusu, işlemlerin zaman kaybedilmeden kolaylıkla yürütülebilmesi için önemlidir. Seyahat amacı ile uyumsuz yanlış bir başvurunun red edilme ihtimalinin yüksek olduğunu unutmamalısınız.
Başvurmanız gereken vize türü belirlendikten sonra buna uygun evrakların hazırlanarak vize başvuru dosyası haline getirilmesi, bir sonraki işlemlerdendir.
Gerekli Evrakların Hazırlanması
Genel olarak vize başvurularının ortak belgeleri olduğu gibi tercih edilen vize türüne göre hazırlanması gereken farklı evrakları da bulunmaktadır.
Turistik vize başvuruları için otel konaklama belgelerinin bulunması zorunludur. Otel rezervasyon belgelerinde seyahat edecek kişinin açık kimliği ve seyahat tarihleri net olarak belirtilmiş olması istenmektedir.
Ticari ve Aile ziyaret vizelerinde, başvuru sahibinin Lüksemburg’daki muhatapları tarafından hazırlanmış davet mektubunun olması gerekir.
Lüksemburg seyahatiniz için gereken vize başvuru evraklarının tam listesini öğrenmek için Euroasia çalışma ofisimizi ziyaret edebilir veya help@eagvs.com mail adresi üzerinden yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz.
Vize Randevusu
Lüksemburg vize işlemleri kapsamında yapılması gerekenlerden birisi de vize randevusunun alınmasıdır. Başvuru sahibinin, alınan vize randevu gününde, Lüksemburg Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezine gelerek, parmak izi bilgilerini kaydettirmesi gerekir. Bu işlem vize prosedürleri açısından tamamlanması gereken bir faaliyettir.
Euroasia Global Visa Services merkezimize başvurmanız halinde sizin adınıza vize randevunuzu alabilir, yetkili vize başvuru merkezindeki işlemler esnasında sizlere rehberlik yapabiliriz.
Vize Başvuru Formu
Lüksemburg vize başvuru formu, yetkili vize merkezinde başvuru yapılırken sunulması gereken standart evraklardan birisidir. Tüm vize türleri için ortak olan vize başvuru formunun formatını Lüksemburg Büyükelçiliği belirlemektedir. Uluslararası geçerliliği olan başvuru formunun üzerinde kimlik ve pasaport bilgileriniz ile seyahat amacınızı ve seyahat tarihlerinizi kaydedebileceğiniz alanlar mevcuttur. Bu alanlara güncel bilgilerinizi dikkatle kaydetmelisiniz.
Vize başvuru formuna yapıştıracağınız biometrik fotoğrafınız, mevcut halinizi yansıtmalı, başvuru formuna atacağınız imzanız da pasaportunuzdaki imzaya benzer olmalıdır.
Başvuru Takibi
Değerli ziyaretçimiz. Lüksemburg’a yapacağınız seyahatinizin öncesinde, yapılması gereken işlemlerin planlanmasını birlikte yapabiliriz. Euroasia Global Visa Services merkezimizin İzmir, Edirne, Gaziantep, Antalya, Ankara, Tekirdağ, İstanbul ve Bursa illerindeki çalışma ofislerimizden teknik destek alarak, ihtiyacınız olan vize türünün belirlenmesini, gerekli evrakların hazırlanmasını ve vize randevunuzun alınmasını kolaylıkla yapabilirsiniz. Çalışma ofislerimizdeki deneyimli personellerimiz sizin adınıza vize başvurunuzu yaparak süreci takip edeceklerdir.
Lüksemburg Vize Ücreti
Lüksemburg vize ücreti; Lüksemburg konsolosluk harcı, yetkili vize merkezinin servis ücreti ile Euroasia Global Visa Services merkezinin hizmet bedellerinden oluşmaktadır. Vize başvurusu esnasında ödenen konsolosluk harcının miktarını Lüksemburg Büyükelçiliği belirlemektedir.
Konsolosluktan alınan vize harcı başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülkeye ve yaş gruplarına göre farklılık arz etmektedir. Lüksemburg Konsolosluğu 0-6 yaş aralığındaki çocuklardan vize harcı almazken, 6-12 yaş arası çocuklardan yarı ücret almaktadır. Konsolosluk Ukrayna, Bosna-Hersek, Gürcistan, Moldova, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Makedonya ve Rusya vatandaşlarından yarı ücret alırken, Avrupa Birliği ülke vatandaşlarından vize harcı almamaktadır.